Άλιμος
Ταύρος
Τα Κέντρα Λογοθεραπείας και Ειδικών Θεραπειών "Διάλογος" δημιουργήθηκαν αρχικά το Δεκέμβριο του 2006 στον Άλιμο και κατόπιν το Δεκέμβριο του 2014 στον Ταύρο από τις κ. Παναγιωτοπούλου Ευγενία και Φειδάντση Μαρούσα, λογοθεραπεύτριες με εξειδικευμένες γνώσεις, λαμπρή ακαδημαϊκή πορεία και τίτλους μεταπτυχιακών σπουδών. Αφετηρία στάθηκε η αγάπη και ο σεβασμός για τα παιδιά που παρουσιάζουν προβλήματα στην ανάπτυξη και το ειλικρινές ενδιαφέρον για τις οικογένειές τους.
  • Ευγενία Παναγιωτοπούλου - ΣΥΝΤΟΜΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ
    <img src="images_site/LinkedIn.png" />
    Η Ευγενία Παναγιωτοπούλου, Λογοθεραπεύτρια MSc, είναι Αριστούχος του Τμήματος Λογοθεραπείας της Σχολής Επαγγελμάτων Υγείας και Πρόνοιας του Ανώτατου Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Πάτρας (2003) και Υπότροφος του ΙΚΥ (Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών, 1999), με μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών στο University of Newcastle upon Tyne της Μεγάλης Βρετανίας (MSc in Human Communication Sciences, Department of Speech, School of Education, Communication and Language Sciences, 2005). Είναι μέλος του Συλλόγου Επιστημόνων Λογοπαθολόγων-Λογοθεραπευτών Ελλάδος (ΣΕΛΛΕ) από το 2004. Στα πλαίσια της συνεχούς κατάρτισης έχει παρακολουθήσει ένα μεγάλο αριθμό εκπαιδευτικών σεμιναρίων, έχει λάβει πιστοποιήσεις σε μεθόδους αποκατάστασης, όπως ΜΑΚΑΤΟΝ, PECS, VOICECRAFT και έχει μετεκπαιδευτεί στις μαθησιακές δυσκολίες παρακολουθώντας το 6μηνο σεμινάριο εκπαίδευσης στην αποκατάσταση των ειδικών μαθησιακών δυσκολιών στην ΕΨΥΠΕ (2010). Έχοντας ερευνητική δραστηριότητα και παρουσιάσεις σε διεθνή συνέδρια, υπήρξε μέλος της Επιστημονικής Επιτροπής του Συλλόγου Επιστημόνων Λογοπαθολόγων-Λογοθεραπευτών Ελλάδος (ΣΕΛΛΕ) (2009-2010) και κατόπιν διετέλεσε Πρόεδρος της Επιστημονικής Επιτροπής του Συλλόγου Επιστημόνων Λογοπαθολόγων-Λογοθεραπευτών Ελλάδος (ΣΕΛΛΕ) (2011). Διαθέτοντας ειδίκευση στις αναπτυξιακές γλωσσικές διαταραχές, καθώς επίσης στην αποκατάσταση των μαθησιακών δυσκολιών δραστηριοποιείται ως εισηγήτρια σε εκπαιδευτικά σεμινάρια. Από το 2003 έχει εργαστεί τόσο στον ιδιωτικό, όσο και στο δημόσιο τομέα (ΣΜΕΑ - 1ο ειδικό δημοτικό σχολείο Αγ. Δημητρίου, ΟΠΚΑΠ - Παιδικοί Σταθμοί Δήμου Αγ.Δημητρίου). Από το 2008 μέχρι και σήμερα προσφέρει εθελοντικά τις υπηρεσίες της στην Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Αλίμου στον τομέα υγείας – πρόληψης. Από το 2006, στα Κέντρα Λογοθεραπείας και Ειδικών Θεραπειών ΔΙΑΛΟΓΟΣ ασχολείται με παιδιά και ενήλικες που παρουσιάζουν προβλήματα τόσο στον προφορικό, όσο και στο γραπτό λόγο.
  • Μαρούσα Φειδάντση – ΣΥΝΤΟΜΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ
    <img src="images_site/LinkedIn.png" />
    Η Μαρούσα Φειδάντση είναι Λογοθεραπεύτρια MSc, απόφοιτος του Ανώτατου Τεχνολογικού Ιδρύματος Πάτρας, Σχολή Επαγγελμάτων Υγείας και Πρόνοιας, Τμήμα Λογοθεραπείας (2003) και του University of Newcastle upon Tyne, Department of Speech, School of Education, Communication and Language Sciences (2005), από το οποίο της απονεμήθηκε ο μεταπτυχιακός τίτλος Master of Sciences in Human Communication Sciences. Είναι μέλος του Συλλόγου Επιστημόνων Λογοπαθολόγων- Λογοθεραπευτών Ελλάδος (ΣΕΛΛΕ) από το 2003. Ειδικεύεται στις Διαταραχές Αυτιστικού Φάσματος και στις Αναπτυξιακές Γλωσσικές Διαταραχές. Έχει ερευνητική δράση και συμμετοχή σε διεθνή συνέδρια. Από φοιτήτρια συμμετέχει σε σεμινάρια και συνέδρια με στόχο τη συνεχή κατάρτιση και επιμόρφωση. Κατέχει τίτλους εξειδίκευσης στη μέθοδο Lidcombe για τον Τραυλισμό, στις γλώσσες εναλλακτικής επικοινωνίας PECS και MAKATON και στη μέθοδο εκπαίδευσης για παιδιά με αυτισμό, TEACCH. Το 2008 εκλέχθηκε αναπληρωματικό μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου Επιστημόνων Λογοπαθολόγων-Λογοθεραπευτών Ελλάδος (ΣΕΛΛΕ). Το 2009 της ανατέθηκε η οργάνωση της Επιστημονικής Επιτροπής του Συλλόγου, στην οποία διετέλεσε Πρόεδρος από το 2009 έως το 2011. Από το 2011 έως το 2014 διετέλεσε Γενική Γραμματέας του Διοικητικού Συμβουλίου του ΣΕΛΛΕ. Συμμετέχει ενεργά σε όλες τις δράσεις του συλλόγου (Πανελλαδική Ημέρα Λογοθεραπείας). Από το 2003 έχει εργαστεί ως Λογοθεραπεύτρια με παιδιά, εφήβους και ενήλικες στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα (ΕΕΕΚ Αιγάλεω). Έχει εθελοντική δράση ως Λογοθεραπεύτρια στην Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Αλίμου από το 2008. Από το 2006, στα Κέντρα Λογοθεραπείας και Ειδικών Θεραπειών ΔΙΑΛΟΓΟΣ ασχολείται με παιδιά και ενήλικες που εμφανίζουν προβλήματα στον προφορικό λόγο και την επικοινωνία.

Copyright © 2019. All Rights Reserved.