Ποιοι είμαστε

 

 
 
 

Ευγενία Παναγιωτοπούλου

 
Η Ευγενία Παναγιωτοπούλου, Λογοθεραπεύτρια MSc, είναι Αριστούχος του Τμήματος Λογοθεραπείας της Σχολής Επαγγελμάτων Υγείας και Πρόνοιας του Ανώτατου Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Πάτρας (2003) και Υπότροφος του ΙΚΥ (Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών, 1999), με μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών στο University of Newcastle upon Tyne της Μεγάλης Βρετανίας (MSc in Human Communication Sciences, Department of Speech, School of Education, Communication and Language Sciences, 2005).

Είναι μέλος του Συλλόγου Επιστημόνων Λογοπαθολόγων -Λογοθεραπευτών Ελλάδος (ΣΕΛΛΕ) από το 2004. Στα πλαίσια της συνεχούς κατάρτισης έχει παρακολουθήσει ένα μεγάλο αριθμό εκπαιδευτικών σεμιναρίων, έχει λάβει πιστοποιήσεις σε μεθόδους αποκατάστασης, όπως ΜΑΚΑΤΟΝ, PECS, VOICECRAFT, Palin PCI και έχει μετεκπαιδευτεί στις μαθησιακές δυσκολίες παρακολουθώντας το 6μηνο σεμινάριο εκπαίδευσης στην αποκατάσταση των ειδικών μαθησιακών δυσκολιών στην ΕΨΥΠΕ (2010).

Έχοντας ερευνητική δραστηριότητα και παρουσιάσεις σε διεθνή συνέδρια, υπήρξε μέλος της Επιστημονικής Επιτροπής του Συλλόγου Επιστημόνων Λογοπαθολόγων - Λογοθεραπευτών Ελλάδος (ΣΕΛΛΕ) (2009-2010) και κατόπιν διετέλεσε Πρόεδρος της Επιστημονικής Επιτροπής του Συλλόγου Επιστημόνων Λογοπαθολόγων - Λογοθεραπευτών Ελλάδος (ΣΕΛΛΕ) (2011).

Διαθέτοντας ειδίκευση στις αναπτυξιακές γλωσσικές διαταραχές, καθώς επίσης στην αποκατάσταση των μαθησιακών δυσκολιών δραστηριοποιείται ως εισηγήτρια σε εκπαιδευτικά σεμινάρια και ως επόπτρια νέων συναδέλφων σε θέματα αξιολόγησης λόγου και ομιλίας. Από το 2003 έχει εργαστεί τόσο στον ιδιωτικό, όσο και στο δημόσιο τομέα (ΣΜΕΑ - 1ο ειδικό δημοτικό σχολείο Αγ. Δημητρίου, ΟΠΚΑΠ - Παιδικοί Σταθμοί Δήμου Αγ.Δημητρίου). Στο παρελθόν έχει προσφέρει εθελοντικά τις υπηρεσίες της στην Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Αλίμου στον τομέα υγείας – πρόληψης.
 

Μαρούσα Φειδάντση

 
Η Μαρούσα Φειδάντση είναι Λογοθεραπεύτρια MSc, απόφοιτος του Ανώτατου Τεχνολογικού Ιδρύματος Πάτρας, Σχολή Επαγγελμάτων Υγείας και Πρόνοιας, Τμήμα Λογοθεραπείας (2003) και του University of Newcastle upon Tyne, Department of Speech, School of Education, Communication and Language Sciences (2005), από το οποίο της απονεμήθηκε ο μεταπτυχιακός τίτλος Master of Sciences in Human Communication Sciences.

Ειδικεύεται στις Διαταραχές Αυτιστικού Φάσματος και στις Αναπτυξιακές Γλωσσικές Διαταραχές. Έχει ερευνητική δράση και συμμετοχή σε διεθνή συνέδρια. Από φοιτήτρια συμμετέχει σε σεμινάρια και συνέδρια με στόχο τη συνεχή κατάρτιση και επιμόρφωση. Κατέχει τίτλους εξειδίκευσης στη μέθοδο Lidcombe για τον Τραυλισμό, στις γλώσσες εναλλακτικής επικοινωνίας PECS και MAKATON και στη μέθοδο εκπαίδευσης για παιδιά με αυτισμό, TEACCH. Από το 2003 είναι μέλος του Συλλόγου Επιστημόνων Λογοθεραπευτών Ελλάδος (ΣΕΛΛΕ), συμμετέχοντας ενεργά σε όλες τις επιστημονικές δράσεις.

Έχει διατελέσει σε διάφορες θέσεις (2008: αναπληρωματικό μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου, 2009-2011: Πρόεδρος της Επιστημονικής Επιτροπής, 2011-2014 Γραμματέας του ΔΣ, 2014-2020 μέλος Επιτροπής Δεοντολογίας, 2017: μέλος της Επιστημονικής Επιτροπής του 1ου Συνεδρίου Λογοθεραπείας). Αυτή τη στιγμή είναι Πρόεδρος της Επιτροπής Δεοντολογίας και μέλος της Ομάδας Ειδικού Ενδιαφέροντος για τις Διαταραχές Αυτιστικού Φάσματος του Συλλόγου.

Από το 2003 έχει εργαστεί ως Λογοθεραπεύτρια με παιδιά, εφήβους και ενήλικες στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα (ΕΕΕΚ Αιγάλεω). Στο παρελθόν είχε εθελοντική δράση ως Λογοθεραπεύτρια στην Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Αλίμου. Από το 2006, στο Κέντρο Λογοθεραπείας και Ειδικών Θεραπειών ΔΙΑΛΟΓΟΣ ασχολείται με παιδιά που εμφανίζουν προβλήματα στον προφορικό λόγο και την επικοινωνία.